Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Yesterday Was Dramatic Today Is Ok

Ο καρατζαφύρερ φτάνει στο ναμπερ 1 της trash apolitic πραγματοποιώντας το μεγαλόπνοο σχέδιο του χέρι-χέρι-κωλοδάχτυλο ή μάλλον, ΟΛΑ ΜΕΣΑ , σαν ένα καλό fist fucking στη τρύπα της τσακισμένης νοημοσύνης.
Στο καζάνι των media το αλάτι και η ζάχαρη έχουν την ίδια γεύση. Τα τσιτάτα γίνονται ταχειμανιφέστα. Τα σουξέ που απαλύνουν την ημιμάθεια.
Η επικινδυνότητα καλύπτεται κάτω απο το ελαφρύ ροζ πέπλο των μεσημεριανών εκπομπών.
Περπατάω στη πόλη και δίπλα μου περνάνε μηχανοκίνητες πομπές-συμμορίες με μπλε στολές, κράνη και όπλα. Ενα ζευγάρι φιλιέται στην άκρη του δρόμου και οι μπατσοσούζες γκαρίζουν,
<<ανεβείτε στο πεζοδρόμιο ρε μαλακισμένα>>
Διασχίζω την Αθηνάς και φρικάρω με τις αφίσες με τα ασώματα κεφάλια που με κοιτάζουν κατάματα και μου πετάνε ακαταλαβίστικες ατάκες. Kωλομπαράδες ιδρωμένοι με την αγωνία να ψωνίσουν φρέσκο κρέας...
Κάθομαι στο γραφείο μπροστά στον υπολογιστή και ακούω την ανησυχία του προισταμένου μου για το αν ο 14χρονος υιος του βγει αδερφή επειδή <<κάνει τώρα τελευταία παρέα με ένα παιδί που λέει η γειτονιά οτι είναι αδερφή>> ,ύστερα με ρωτάει αν ξέρω την Μαρίνα Χατζή και εννοεί την Sasha Grey. Γελάει πονηρά κάτω απο τα μουστάκια του αλλά εγώ κάνω τον ανήξερο, με την αλεπουδίσια μούρη του να μου προκαλεί εμετό.
Υποτίθεται οτι είναι σοσιαλιστής και αναπολεί τις ένδοξες μέρες που κόλλαγε αφίσες τη δεκαετία του 80. Πρόσφατα αγόρασε τζιπ. Μεταχειρισμένο.
Ήταν, λέει, όνειρο ζωής.
-----------------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

The larynx that you have
You give no plea to no man
The lovers that you've borrowed whisper

The happy and the naked
The lonesome wearing (?)
We'll get close without touching, in circles

Take my idea, and wait for me
Is it enough to say you can do anything
Oh with your heartache
and your love gone
oh, set to stun

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

ver luisant


Εκεί, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, που βρέθηκα κάποτε χώρις να ξέρω το λόγο, ραμμένος, να καίγεται το στήθος μου ανάμεσα σε άλλα ραμμένα και φαλακρά παιδάκια, παίζοντας όλα μαζί απορημένα, δίνοντας το καθένα την δική του εκδοχή στη δική του γλώσσα, εκεί λοιπόν, στο σπίτι με το απέραντο γκαζόν, το μικρό ορθόδοξο ξωκλήσι και δίπλα τη σχολή μπαλέτου που κάθε πρωί κατασκόπευα τις μικρές υγιείς μπαλαρίνες να ανεμίζουν τα τούλια τους...

οι νύχτες έφευγαν με τις φωτισμένες ρουκέτες της τηλεόρασης να με νανουρίζουν στην αγκαλιά της μητέρας μου.
Εκεί, στη σκοτεινή άκρη του πεντάχρονου κόσμου μου, ένα βράδυ ο καραφλός φίλος μου και γώ, το σκάσαμε απο το σπίτι του θανάτου και περπατήσαμε με τις ιατρικές νυχτικιές και τα βραχιολάκια με το ονομά μας προς τους φωτισμένους θάμνους.

Με ασθματικές μικρές δόσεις οξυγόνου βγάλαμε τις παντόφλες και ανατριχιάσαμε από την υγρασία στις πατούσες. Καθήσαμε σταυροπόδι δίπλα ο ένας στον άλλον και χαζεύαμε τις πρασινες φωτιές. Χιλλιάδες, αδύνατο να μετρηθούν στα είκοσι δάχτυλα που είχαμε στην περιουσία μας.

Οι αναλαμπές τη νύχτα καθιστούν τις πυγολαμπίδες ευάλωτες στον εχθρό. Όταν επιτεθεί ένα αρπακτικό, μερικές πυγολαμπίδες αποβάλουν μερικές σταγόνες αίματος σε μια διαδικασία που λέγεται "αντανακλαστική αιμοραγία". Το αίμα περιέχει ένα χημικό το οποίο είναι αηδιαστικό και τοξικό για αρκετά αρπακτικά. Μελέτες έδειξαν πώς τα αρπακτικά γρήγορα μαθαίνουν να αποφεύγουν τις πυγολαμπίδες.


Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να προσδιορίσουμε το φύλο της πυγολαμπίδας αν και η πιθανότητα λάθους είναι αυξημένη. Ο απλούστερος τρόπος είναι να παρατηρούμε αν αναβοσβήνουν κατά τη διάρκεια της πτήσης ή ενόσω βρίσκονται πάνω στη βλάστηση. Συνήθως, τα αρσενικά αναβοσβήνουν κατά τη πτήση ενώ περιπολούν στη περιοχή αναζητώντας τα θηλυκά. Τα θηλυκά, παρατηρούν από τις ασφαλείς θέσεις τους και αν ενδιαφερθούν το δείχνουν ανταποδίδοντας τις λάμψεις στα αρσενικά.


Φαίνεται πως οι αναλαμπές συνδέονται με την σεξουαλική προσέλκυση. Καθώς τα αρσενικά περιπολούν στη περιοχή, κάνουν οπτικά σήματα στο σκοτάδι. Αν ένα θηλυκό εντυπωσιαστεί, απαντά με αναλαμπές από το σημείο που βρίσκεται. Είναι δηλαδή στη κρίση του θηλυκού να αποφασίσει αν θα γίνει ταίρι με το συγκεκριμένο αρσενικό, αφού σε άλλη περίπτωση δεν θα μπορέσει το αρσενικό να την προσεγγίσει στο σκοτάδι.